Istanbul Aku Datang!

Oh my god! Oh my god! Oh my goddd!!! guess what?? Aku dah tengok Istanbul aku datang DUA KALI kat pawagam! hahahaha gila tak aku? Cerita tu was sooooooooo romantic you know. Ahh rasa terawang awang je bila teringat setiap scene cerita tu. Eh kejap kejap. Korang tahu tak cerita ape tu? Ya Allah tak tahu??! Beria aku cerita tadi. Hem okay okaylah check it out this trailer yoww
Heee okay dah tahu? Best tak? Hehehehe tu baru trailer tau,,kalau dah tengok cerita ni mmg kompem senyom kambing sampai 364 hari. Haaaa over pulak aku.
At first, aku tak tahu pape pun pasal cerita ni. Just tahu lisa, tomok and beto yg berlakon but dengar tajuk pon dah interesting right? So cuti midsem ni pun aku plan nak tengok. Selalunya cerita melayu ni akan rasa rugi kalau tengok kat wayang but,,seriously tak menyesal and membazir langsung. Siap tengok dua kali tu hahaha. Ada jugak membe aku cakap, "alaaa biaselah cerita melayu,,boleh dijangka". But for me, aku tak jangka langsung ending dia.
Cerita ni cute romantik. Romantik yang boleh diterima and cute yang tak annoying. Lisa (dian) lakonkan watak dia comel sangat and i really really love it. Tomok (azad) and beto (harris) jugak bukan calang calang pelakon. Even tomok baru je dalam industri ni tapi dia berjaya lakonkan watak dia sebaik habis. And seperti biasa beto dengan stail dia. Pehhh cair cair..
Lisa cute sangat!
Istanbul was TOTALLY AMAZING! Tempat dia sangat sangat cantik. Dah laa cantik, bersih, unique, and so on. Aya Sofya, tempat dimana si lisa impikan untuk wedding photographynya nanti tersangatlah indah. Indah tahu? Indah ni lebih cantik dari teramat cantik. Haaa sesuka aku je, ah tapi bantailah. Itu tandanya aku nak bgtau yg Aya Sofya ni cantik sangat.
Yang membuatkan cerita ni bertambah comel ialah....,,SHE'S A BLOGGERRRR!!! Awwwww,,,..comel sangat. She will write everything that she lalui sepanjang di Istanbul. So sweet right?
Outfit lisa dalam cerita ni pun cantik cantik. I loikee!
Okay aku tak nak bagi apa apa gambaran tentang cerita ini sebab YOU MUST WATCH IT SILLY! Rasa sendiri apa yang aku rasa. Tak rugi pun kalau tengok kat wayang. Ambil tiket hari rabu, kompem murah.
Hmmm,,nak cakap ape lagi ek?

Last but not least, I ADORE YOU MUCH, BETO KUSYAIRY!

(Hero setiap wanita,,ceh)

2 comments:

Nurul Naim said...

cehh tak adil dah tgk dulu! baru nk tengok esok.. hahaha dgr deeja story ni lagi rase membuak2 mahu tengok ;)

khadijahdeeja said...

hee,,nak tengok dgn iqmal eh? Have fun :)