Barang kesayangan

Hai assalamualaikum,

Hari ni perasaan nak update blog membuak buak tapi tak tahu nak story pasal apa. Selalunya bila bukak blog terus blogwalking and last last blog aku yg tak berupdate. Haihh sian sian. Semalam ada baca blog ain, hahahahaha memang lawak gila lah. Serius shit aku tergelak gelak sesorang. Baru je kejap tadi aku baca blog naim pulak. Nak tahu tak? I love both of you. Naim, i hope you and iqmal will happily forever after. Sweet sangat.

Dah dah cerita pasal blog org. Haaaa masetu naim ade update pasal kartun, permainan, makanan or whatever laa yg berkaitan dulu dulu kan? Sekarang aku nak cerita jugak but its different sikit sebab aku nak cerita tentang barang kesayangan aku. Maybe tak semua tahu yang aku ni suka membaca. Hhahaha aku suke bace? Akuu?? Macam lawak pulak kluarkan statement tu -.-'.

Tengah bosan bosan duduk rumah ni haaaaa aku selogkar satu bilik and jumpelah barang barang yg aku ada.  Sekarang bilik dah macam tongkang pecah. Haha lantaklah. Barang barang yg aku jumpe ialah..........

**********************************jeng jeng jeng*************************************


Haaa banyak tak? banyak tak? Semua barang ni dah bersawang dah. Eh ade yg tak bersawanglah, hee tipu tipu. But seriously aku start kumpul semua ni dari sekolah menengah lagi. Kebanyakkannya dapat dari org yg sayang aku. ECEHHH! Takde laa syg mane kann.. Haaa yg magazine tu beli sendiri guna duit sendiri. Tengok sekali imbas je dah tahu tuan dia suka membaca hohohoho. Okay jom kite zoom ade magazine ape..

Magazine remaja tak banyak sebab masa ni tak remaja lagi muahaha..
Magazine ni more kepada anime, komic, etc.
This terbaik! Dulu gua layan indie beb haha. Rhythm Of The Third World kot. Siap main tukar tukar dgn budak laki. Haha
AND THIS LAGI TERBAIK! I love Yezz! Aku kumpul magazine ni and dikatakan tiap bulan beli. 
See! This keluaran pertama dia and it just one ringgit maaa...
Haaa ni pun magazine feveret. Kecil but padat!

Bukan tu je tau aku kumpul. Novel pun ade jugak. But tahu laa novel kan mahal huhuuu,,just ade beli sikit je. Selalunya aku pergi rumah jiran pinjam novel. Hahaha macam perpustakaan pulak rase. Antara novel yg aku ada : Tak semanis impian, Kerana terluka, My love --> playgirl, Bagaikan puteri, Cinta sang ratu, Cinta sufi. 


Nampak tak nama Siti Nur Dhuha tu? Dia ni kira novelis yg berjaya laa.. Ceh panggil dia macam makcik aku je, beliau lah haha. Banyak buku beliau yg jadi best seller. Tapi kalau nak tahu novel beliau ada yg tak masuk dek akal laa.,lucah sikit sikit -.- emm merepek pon ade huhuk (sedak sbb ngumpat). Walhal aku beli jugak novel die yedak hoho? Tapi tapi tapi novel Damya Hanna pun best. Em novel Siti Rosmiah lagi laa banyak yang jadi best seller. Actly jadi novelis ni pun boleh berjaya and kaya tau. 

Pernah baca novel Harry Potter? Haaa kat sini aku nak kongsikan sikit novel ala ala harry potter tapi ni versi Malaysia punya haha. Novelis Ramli Awang Murshid, penulis yang banyak menulis cerita cerita thriller. Mula mula aku tak minat sangat novel beliau ni tapi bila dah start baca novel Bagaikan Bidadari, aku terus jatuh hati dgn Laksamana Sunan heeeeeeeee. And sebab itulah aku dah kumpul 3 novel dia. Actly novel dia berkait and aku tak habis baca lagi yang lagi dua tu. Em sebab ada lagi dua novel beliau aku tak beli lagi. Hijab Sang Pencinta dan Sutera Bidadari. 

(credit to someone blog)
Satu hari nanti aku akan habiskan jugak kelima2 novel dia ni.

Okay habis pasal novel. Di bawah ni ada lagi sikit cerita pasal barang kesayangan aku. Sabar sikit yee,,dah nak habis ni. Yang tak tahan nak ehem ehem tu pon kene tahan. Hahaha dah nak masuk closing laa ni. 

Dulu pon aku minat hardcore, contohnya band MCR. Dgn patung2 nighmare skali aku minat. Ni haa buktinya...semua org kasi. And ada lg satu purse nighmare tapi mane ntah menghilangkan diri. Cd MCR pun ade jugak aku beli guna duit sendiri tapi alangkah tak bermoralnya abg aku pinjam dan hilangkan. Ciss!


Yang ade just cd ni jek :( . High School Musical tu pon aku beli heeeee. Nampak laa kebudak-budakkan disitu. Yg cd lain tu actly penuh dgn gambar hoho. Tak cukup kat lappy, kat cd pun bertambung gambar aku muahahaha <--- gila kemre.


And the last thing is....,,my headphone! Comel tak? Tapi dah putus sebab anak buah aku gigit. Dia pk makanan kot -.-"


The end. Haa silalah p ehem ehem. Kihkih :D

2 comments:

Nurul Naim said...

eh eh ade name titew lah.. hehehe tq deeja ;) btw bila fikir balik nama sendiri Naim + Iqmal err macam nama pasangan gay pulak.. hahaha

khadijahdeeja said...

heee,,naim mcm nama lelaki but okay laa tu. Sedap nama :)