Istanbul Aku Datang!

Oh my god! Oh my god! Oh my goddd!!! guess what?? Aku dah tengok Istanbul aku datang DUA KALI kat pawagam! hahahaha gila tak aku? Cerita tu was sooooooooo romantic you know. Ahh rasa terawang awang je bila teringat setiap scene cerita tu. Eh kejap kejap. Korang tahu tak cerita ape tu? Ya Allah tak tahu??! Beria aku cerita tadi. Hem okay okaylah check it out this trailer yoww
Heee okay dah tahu? Best tak? Hehehehe tu baru trailer tau,,kalau dah tengok cerita ni mmg kompem senyom kambing sampai 364 hari. Haaaa over pulak aku.
At first, aku tak tahu pape pun pasal cerita ni. Just tahu lisa, tomok and beto yg berlakon but dengar tajuk pon dah interesting right? So cuti midsem ni pun aku plan nak tengok. Selalunya cerita melayu ni akan rasa rugi kalau tengok kat wayang but,,seriously tak menyesal and membazir langsung. Siap tengok dua kali tu hahaha. Ada jugak membe aku cakap, "alaaa biaselah cerita melayu,,boleh dijangka". But for me, aku tak jangka langsung ending dia.
Cerita ni cute romantik. Romantik yang boleh diterima and cute yang tak annoying. Lisa (dian) lakonkan watak dia comel sangat and i really really love it. Tomok (azad) and beto (harris) jugak bukan calang calang pelakon. Even tomok baru je dalam industri ni tapi dia berjaya lakonkan watak dia sebaik habis. And seperti biasa beto dengan stail dia. Pehhh cair cair..
Lisa cute sangat!
Istanbul was TOTALLY AMAZING! Tempat dia sangat sangat cantik. Dah laa cantik, bersih, unique, and so on. Aya Sofya, tempat dimana si lisa impikan untuk wedding photographynya nanti tersangatlah indah. Indah tahu? Indah ni lebih cantik dari teramat cantik. Haaa sesuka aku je, ah tapi bantailah. Itu tandanya aku nak bgtau yg Aya Sofya ni cantik sangat.
Yang membuatkan cerita ni bertambah comel ialah....,,SHE'S A BLOGGERRRR!!! Awwwww,,,..comel sangat. She will write everything that she lalui sepanjang di Istanbul. So sweet right?
Outfit lisa dalam cerita ni pun cantik cantik. I loikee!
Okay aku tak nak bagi apa apa gambaran tentang cerita ini sebab YOU MUST WATCH IT SILLY! Rasa sendiri apa yang aku rasa. Tak rugi pun kalau tengok kat wayang. Ambil tiket hari rabu, kompem murah.
Hmmm,,nak cakap ape lagi ek?

Last but not least, I ADORE YOU MUCH, BETO KUSYAIRY!

(Hero setiap wanita,,ceh)

Barang kesayangan

Hai assalamualaikum,

Hari ni perasaan nak update blog membuak buak tapi tak tahu nak story pasal apa. Selalunya bila bukak blog terus blogwalking and last last blog aku yg tak berupdate. Haihh sian sian. Semalam ada baca blog ain, hahahahaha memang lawak gila lah. Serius shit aku tergelak gelak sesorang. Baru je kejap tadi aku baca blog naim pulak. Nak tahu tak? I love both of you. Naim, i hope you and iqmal will happily forever after. Sweet sangat.

Dah dah cerita pasal blog org. Haaaa masetu naim ade update pasal kartun, permainan, makanan or whatever laa yg berkaitan dulu dulu kan? Sekarang aku nak cerita jugak but its different sikit sebab aku nak cerita tentang barang kesayangan aku. Maybe tak semua tahu yang aku ni suka membaca. Hhahaha aku suke bace? Akuu?? Macam lawak pulak kluarkan statement tu -.-'.

Tengah bosan bosan duduk rumah ni haaaaa aku selogkar satu bilik and jumpelah barang barang yg aku ada.  Sekarang bilik dah macam tongkang pecah. Haha lantaklah. Barang barang yg aku jumpe ialah..........

**********************************jeng jeng jeng*************************************


Haaa banyak tak? banyak tak? Semua barang ni dah bersawang dah. Eh ade yg tak bersawanglah, hee tipu tipu. But seriously aku start kumpul semua ni dari sekolah menengah lagi. Kebanyakkannya dapat dari org yg sayang aku. ECEHHH! Takde laa syg mane kann.. Haaa yg magazine tu beli sendiri guna duit sendiri. Tengok sekali imbas je dah tahu tuan dia suka membaca hohohoho. Okay jom kite zoom ade magazine ape..

Magazine remaja tak banyak sebab masa ni tak remaja lagi muahaha..
Magazine ni more kepada anime, komic, etc.
This terbaik! Dulu gua layan indie beb haha. Rhythm Of The Third World kot. Siap main tukar tukar dgn budak laki. Haha
AND THIS LAGI TERBAIK! I love Yezz! Aku kumpul magazine ni and dikatakan tiap bulan beli. 
See! This keluaran pertama dia and it just one ringgit maaa...
Haaa ni pun magazine feveret. Kecil but padat!

Bukan tu je tau aku kumpul. Novel pun ade jugak. But tahu laa novel kan mahal huhuuu,,just ade beli sikit je. Selalunya aku pergi rumah jiran pinjam novel. Hahaha macam perpustakaan pulak rase. Antara novel yg aku ada : Tak semanis impian, Kerana terluka, My love --> playgirl, Bagaikan puteri, Cinta sang ratu, Cinta sufi. 


Nampak tak nama Siti Nur Dhuha tu? Dia ni kira novelis yg berjaya laa.. Ceh panggil dia macam makcik aku je, beliau lah haha. Banyak buku beliau yg jadi best seller. Tapi kalau nak tahu novel beliau ada yg tak masuk dek akal laa.,lucah sikit sikit -.- emm merepek pon ade huhuk (sedak sbb ngumpat). Walhal aku beli jugak novel die yedak hoho? Tapi tapi tapi novel Damya Hanna pun best. Em novel Siti Rosmiah lagi laa banyak yang jadi best seller. Actly jadi novelis ni pun boleh berjaya and kaya tau. 

Pernah baca novel Harry Potter? Haaa kat sini aku nak kongsikan sikit novel ala ala harry potter tapi ni versi Malaysia punya haha. Novelis Ramli Awang Murshid, penulis yang banyak menulis cerita cerita thriller. Mula mula aku tak minat sangat novel beliau ni tapi bila dah start baca novel Bagaikan Bidadari, aku terus jatuh hati dgn Laksamana Sunan heeeeeeeee. And sebab itulah aku dah kumpul 3 novel dia. Actly novel dia berkait and aku tak habis baca lagi yang lagi dua tu. Em sebab ada lagi dua novel beliau aku tak beli lagi. Hijab Sang Pencinta dan Sutera Bidadari. 

(credit to someone blog)
Satu hari nanti aku akan habiskan jugak kelima2 novel dia ni.

Okay habis pasal novel. Di bawah ni ada lagi sikit cerita pasal barang kesayangan aku. Sabar sikit yee,,dah nak habis ni. Yang tak tahan nak ehem ehem tu pon kene tahan. Hahaha dah nak masuk closing laa ni. 

Dulu pon aku minat hardcore, contohnya band MCR. Dgn patung2 nighmare skali aku minat. Ni haa buktinya...semua org kasi. And ada lg satu purse nighmare tapi mane ntah menghilangkan diri. Cd MCR pun ade jugak aku beli guna duit sendiri tapi alangkah tak bermoralnya abg aku pinjam dan hilangkan. Ciss!


Yang ade just cd ni jek :( . High School Musical tu pon aku beli heeeee. Nampak laa kebudak-budakkan disitu. Yg cd lain tu actly penuh dgn gambar hoho. Tak cukup kat lappy, kat cd pun bertambung gambar aku muahahaha <--- gila kemre.


And the last thing is....,,my headphone! Comel tak? Tapi dah putus sebab anak buah aku gigit. Dia pk makanan kot -.-"


The end. Haa silalah p ehem ehem. Kihkih :D

wordless friday



young and fun!



SUNDAY, 20 OCT- its raining early in the morning. I wake up for public speaking class with a full of lazyyyy mood. Just wear simple jeans and tshirt no make up no dress up. Hujan laa katekan..haha. actly mood off terus pagi tu bcause i think that no enjoy with UPNM-ians lagi. Remember that i said last entry bout tire leak? Haa,,thats why laa takde mood,,plus plus hujan lagi huuhhhh *sigh*
After class public speaking, i called ayu to ask bout her car and she said that the car is still alive! Yeyy there was a malay mechanic help us. Allhamdulillah after the tire got change, we can berjimba lagi hehehehehe  -_________-


I text wan whether he want join us lunch or not and he agree. Actly he in the middle of his seminar but they, wan imam and fadli go out the auditorium silently. Hahaha nakal gila kawan aku.  At the auditorium, many people wear a uniform like a navy, palapes, and more. Wan and fad also wearing kadet uniform, the navy one. Semart gilerrrhhhhhhhhh haha.

See! Punyalaa serabai je aku hish.


 After lunch actly i got class financial at 2pm but serious said takde mood. Just bring the heavy book and last last ili je pergi. Me and ayu ponteng. Hahahaha faham tak mood swing? Faham? Haaa,,acane nak study if takde mood right? So we fetch wan again to go release some stress. At first, they feel like akan kantoi if they going out with that uniform so si fadli berkeras jugak wanna change his cloth. Then, we drop by the Scout Inn Resort and zap zzap zzzap dorg pun bertukar! Hahaha so nak berjimba pun dah tak takut.
Memandangkan hari hujan, so mood obviously spoil gile laa. No idea where we wanna go. At last we went to the Masjid Kristal. Guess what? When we arrived at there, its not raining anymore. Panas terik and yahhh its magic hahaha. Tempat beriman laa katekan..
 After that, we went to the Musium Terengganu. That museum is near masjid kristal. And second magic is its raining haha. Raining cat and dog. So sad not much that we can capture the picture. The camera got kabus and tak cantik. We just walk outside the museum because its already late and the museum near the closes time. Even we cannot enter and plus its raining,but we still enjoy it. Musium Terengganu have a beautiful  landscape seriously!! So for those who not yet go to that museum, you better go haha. I guarenty you all will amaized.
On the way to Teluk Ketapang, we introduce one stall that sell keropok lekor cheese but we lazy to drop by because that stall always full of people. When we arrived at Teluk Ketapang, we realize that imam was so not ceria like before. Haha actly he mengidam keropok lekor cheese tadi. Pity him. But we pay it by buy ikan celup tepung, sotong celup tepung, and so on. Many many mannnnyyyy of food we buy at ICT stall. Hahahaha nampak sangat perut gajah.
Imam was so excited when i say that we going to pantai hoyeahh! See how jakun he is hahaha. No wonderlah bcause they study at KL. Mana ade pantai yedak? Haha. And then we lepaking at teeth teeth water (gigi gigi air) while eating haha. Sooooooooooooo fresh. Haihh i really really miss that moment. *tear drop*
The time running very fast. Today was the last day of seminar and its mean that wan, imam and fadli are going back to UPNM. So pantai is the last place that we meet. After we change goodbye kiss, we going back home. EH BUKAN GOODBYE KISS, TAPI GOODBYE WISH LAH HAHA.
That day actly me and ayu ponteng 5hour classes. Financial, stochastic, differential equation. HAHA that was so sooo sooooo terrible. Kbai kbai.

“ayu happy sangat hari ni,,tak menyesal pun ponteng 5jam class haha”
“kite pun!!”