Second option

Hai hello,

Today i'm gonna story bout second option. Ehem ehemm,,clear throat. Okaylaa,,memandangkan saya ni orang melayu so better we discuss in malay rite? Cecehh saje cover MUET tak sepandai mane haha.

Korang ada boyfriend/girlfriend? Alaa dalam bahasa manjenye 'boyfieeeee' 'girlfieeeee' haha. Ade? Bagi yang ada tu saya wish moga maju jaya lah. Haa,,yang dah kawen tu lagi lah saya ucap selamat berbahagia. *bom bom kebabom bunyi mercun*

Bukan ape,,saja berbasi basi dengan korang. Hihi jangan mara ye :)

What is second option?

-To be someone's backup if their other, more desirable option didn't work out.
-It isn't what you want the most. But you can live with it if you don't get your first choice.You can also make a choice by something you want. Then the decision is out of your hand. They have the power to choose.

Do you agree with second option in a relationship?


Yahh,maybe ada yang tak kisah tentang pilihan kedua. Apa salahnya menjadi yang ke dua? Bukan satu dosa kan? and so on. But for me, that the worst thing if a relationship is built on the second option. How do you live with the second option title? You know that someone tu like someone else and at the same time he/she likes you too, and then you boleh biar je? Time dia perlukan you, dia layan you baik punya but then dia bosan and tinggalkan you. You sanggup? The best to describe second option is relationship yang tak kukuh. 





Reason nak stay is scared of being alone and unloved. Okay aku faham perasaan tu tapi korang kena ingat, dalam dunia ni bukan ada seekor je kumbang and bukan sekuntum je bunga. Move on. Dalam masa you move on maybe you akan jumpa juga orang yang sayangkan you. 'cakap memang laa senang' hemm,,cakap tak senang dik, taip je yang senang haha. Okay kalau tak nak try move on takpelaa,, i'm just saying.

Try ask yourself, is it me just layak jadi second option? I dont't think so,,. I think i'm good enough to be the first not a second haha. *gelak bangga* Remind yourself.

Perasan tak kenapa second option ni wujud? Pada aku laa,,bende ni wujud sebab someone tu rasa dia hot, hebat, semua orang sayang dia, and dia pon sesuka hati jelaa boleh membuat pilihan. Cool ke macam tu? Sungguh tak coooool...... Lagi satu mungkin sebab si dia tahu feeling kita towards dia mendalam sangat and dia rasa kita tak boleh hidup tanpa dia. Sebab tu laa dia pon lagak sopan macam nak membantu kita rasa indahnya dunia but hakikatnya, sakit menjadi yang ke dua. Ini lagi tak cool...





Yup. Kalau someone tu sayang kat kita, so tiadalah istilah pilihan. Nampak tak beza sayang dan bukan sayang? So fikir-fikirkan lah..

No comments: