5th Raya

Assalamualaikum,,

Ehemm ehemm. (clearkan tekak)










Err...................
Em.............................................





Haa,,ini baru intro. Gua demam ni gua tak larat nak hapdate pepanjang. Gua tinggalkan lu dengan gambar gambar jelah. 





Haa,,gambar atas ni semua setelah selesai beraya. Bukan raya kat atas pokok tau. Harap jangan salah faham  haha.


Safira, ni tempat kau. Sape suruh bangun lambat, kan dah tak dapat join. Hhaa padan muka. <-- ayat geram. See! Kalau ada event GFFS7 mesti ada je yang takda. Tak cukup 7 puihh hahaha. 

 Ini je yang ada. Ape pon tableh *tepuk dahi*

Apepon,,thanks korang sebab sempurnakan hidup aku. Aku just jadi gila bila dengan korang je. Sayang sangat korang sampai rasa nak comolot. EH? HAHAHAHA


GUNA IPAD TATY SAJA BAGITAHU SURUH JELES. PLEASE JELES! HAHAHA

KBAI.

Raya Horray!

Assalamualaikum,,and Selamat Hari Rayaa!

Today dah pun raya ke empat. Sekejap je masa berlalu. Memandangkan sekarang ini tengah raya so entri pon kena pendek2 je. Takde masa nak taip lama lama hehe. Raya ke empat ni dah sempoi sikit, breakfast makan meggi, baju pon baju masuk dapur je haha. Tak macam raya first, breakfast makan ketupat, baju pakai baju cantik cantik. Nice je.
Pada hari raya pertama, family kami just berada dirumah je sebab ada marhaban. Selesai je marhaban terus bergerak ke Batu Pahat. Haaa,,bukan nak g shopping tau, ni nak balik kmpung belah mak. Sebelum tu singgah Labis untuk beraya rumah sedara. Kami bermalam di Batu Pahat then esoknya barulah bergerak pulang. And and and sebelum sampai rumah, mestilaa pergi beraya di Tasek Alai, Segamat. Haa,,ni rumah sedara mara belah ayah pulak. Tapi sedih sebab tak ziarah kubur arwah atuk and nenek. Al-Fatihah.
Sesampainya di rumah, Nuna datang beraya hihi. Sekejap jelaa tapi then ptg sikit tu family arwah mak long bertandang pulak sampai 5buah kereta. Wah penat tak penat laa kan haha. Lepastu malam sikit datang lagi tiga buah kereta family pakcik ya pulak. Bila semua dah balik barulah family pak lang aku datang 5buah kereta jugak. Tapi yang paling meriah tu dorg tidur kat rumah aku. Peh pehh memang penuh gila laa kan rumah aku. Semua bilik, hall atas bawah penuh. FULLY BOOKED orang putih kata haha. 
Pada hari raya ke tiga pulak ingatkan nak rehat but ada lagi sedara dari gemereh datang. Daripada duduk rumah takde buat apa-apa so kami sekeluarga pon join sekali beraya di Medoi, Bukit Siput and mana mana ntah lagi haha. Best sangat sangat. Macam ini laa baru dapat mengeratkan silaturahim yedak? haha. 
Okaylah, meggi pon dah habis so sampai di sini jelah laporan raya saya, Khadijah daud, tibi 10. M E R E P E K !


-SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN-

Malam raya

Malam raya meriah dengan mercun dan bunga api. Tak kurang juga cik bedah, cik kiah kat dapur busy memasak. Antara lauk yang dimasak untuk raya seperti rendang, ayam masak merah, sayur lodeh and and banyak lagi.

-SELAMAT HARI RAYA-

Iftar with bebigels GFFS7

Hai hello..,

'Salam takde ke?' hee sorry sorry. Bukan apa, say hai lebih kepada world wide yang mana pembaca berbilang bange. Yedak? hee.

Pada hari rabu 15hb august 2012 yang lepas, aku telah attempt satu event yg mana takde laa besar mana just untuk bebigels sekalian jek. Event ni dah pun dirancang selama seminggu. Memandangkan kami warga GFFS7 busy study so payah nak cari tarikh yang sesuai.  

Tepat jam 5ptg kami berkumpul di One Segamat. Si Wawa baru start cuti bergerak dari Cheras and Safira dari Muadzam. Aku drive dari Pemanis, Taty drive dari Kluang, and Nuna drive dari Spang Loi terus jemput Lela kat Taman Yayasan. HAHA perlu ke mention sorang sorang? Perlu! ceh. So sekarang ni ada 3 kereta. Di OS kami window shopping kejak then barulah berpecah satu kereta dua orang. 

Juara Ikan Bakar ialah next location kami. Meja kami dah pun direservekan untuk 7orang. Haaa,,yang lagi sorg tu siapa lagi kalau tak Apit. Dia tak dapat join sebab terpaksa kerja. Huhuuuuu.. 

Okaylah,,lets picture tells everything. Layann..

 Nuna: 'Pit, ni kerusi untuk kau haha'
 Bebigels GFFS7. Kalau ada event mesti tak cukup sorang T.T
 Dari kiri: Deeja, Nuna, Lela, Wawa.
 Dari kiri: Safira, Taty.

Selepas berbuka, kami terjah Dataran Segamat saja cuci mata. Kalau nak cuci kaki kat tandas laa kan hihi.

And and and plan tambahan kami nak sambung pajamas party kat rumah Taty memandangkan rumah dia di Spang loi tu kosong. But kita hanya mampu merancang, Tuhan yang menentukan. Tiba di Taman Yayasan, kereta aku mati tengah tengah jalan. Sungguh cuak Ya Rabbi tak tahu nak describe macam mana. Nasib baik bebigels sekalian ada. Kereta aku tak boleh start sebab battery kering sangat. Just boleh tolak hingga ke tepi jalan je. Lastly plan PAJAMAS PARTY TAK JADI. Hahaha padan muka aku!

Em,nak buat ucapan sikit boleh tak? sikittttttttttttttttt je. Bukan ucapan raya haha, raya pon belum lagi.

"Di kesempatan ini saya ingin memohon maaf diatas segala kesulitan, cacat cela program dan sebagainya. Thanks korang sebab babtu aku dalam kesusahan masetu. And thanks jugak sebab you all made my day. Sayang korang ketat ketat. Love yeahh!"



HAPPY. HAPPY. HAPPY. HAPPY. HAPPY. HAPPY. HAPPY. HAPPY. HAPPY


P/s : Muka kami sama tak? hihi
 Actly si Safira and Apit tu pon pakai spec yang sama, old school.

Kbai.

Second option

Hai hello,

Today i'm gonna story bout second option. Ehem ehemm,,clear throat. Okaylaa,,memandangkan saya ni orang melayu so better we discuss in malay rite? Cecehh saje cover MUET tak sepandai mane haha.

Korang ada boyfriend/girlfriend? Alaa dalam bahasa manjenye 'boyfieeeee' 'girlfieeeee' haha. Ade? Bagi yang ada tu saya wish moga maju jaya lah. Haa,,yang dah kawen tu lagi lah saya ucap selamat berbahagia. *bom bom kebabom bunyi mercun*

Bukan ape,,saja berbasi basi dengan korang. Hihi jangan mara ye :)

What is second option?

-To be someone's backup if their other, more desirable option didn't work out.
-It isn't what you want the most. But you can live with it if you don't get your first choice.You can also make a choice by something you want. Then the decision is out of your hand. They have the power to choose.

Do you agree with second option in a relationship?


Yahh,maybe ada yang tak kisah tentang pilihan kedua. Apa salahnya menjadi yang ke dua? Bukan satu dosa kan? and so on. But for me, that the worst thing if a relationship is built on the second option. How do you live with the second option title? You know that someone tu like someone else and at the same time he/she likes you too, and then you boleh biar je? Time dia perlukan you, dia layan you baik punya but then dia bosan and tinggalkan you. You sanggup? The best to describe second option is relationship yang tak kukuh. 





Reason nak stay is scared of being alone and unloved. Okay aku faham perasaan tu tapi korang kena ingat, dalam dunia ni bukan ada seekor je kumbang and bukan sekuntum je bunga. Move on. Dalam masa you move on maybe you akan jumpa juga orang yang sayangkan you. 'cakap memang laa senang' hemm,,cakap tak senang dik, taip je yang senang haha. Okay kalau tak nak try move on takpelaa,, i'm just saying.

Try ask yourself, is it me just layak jadi second option? I dont't think so,,. I think i'm good enough to be the first not a second haha. *gelak bangga* Remind yourself.

Perasan tak kenapa second option ni wujud? Pada aku laa,,bende ni wujud sebab someone tu rasa dia hot, hebat, semua orang sayang dia, and dia pon sesuka hati jelaa boleh membuat pilihan. Cool ke macam tu? Sungguh tak coooool...... Lagi satu mungkin sebab si dia tahu feeling kita towards dia mendalam sangat and dia rasa kita tak boleh hidup tanpa dia. Sebab tu laa dia pon lagak sopan macam nak membantu kita rasa indahnya dunia but hakikatnya, sakit menjadi yang ke dua. Ini lagi tak cool...





Yup. Kalau someone tu sayang kat kita, so tiadalah istilah pilihan. Nampak tak beza sayang dan bukan sayang? So fikir-fikirkan lah..

Indie band

Laila's lounge, Bittersweet, The times, Grey sky morning, Couple, Brainstewz, Hujan, Bunkface, The lipstik, Pure vibracation, Pop shuvit, Sharp shooter, Sugar love cookies, Plague of happiness, Statik, Melastik bintang, Kertas, Butterfingers, Pesawat, Meet uncle hussain.

2years


Tertidur aku menanti panggilanmu
biar pun ringkas namun bererti bagiku
tak tertahan rindu ku padamu
hanya ku sendirian tahu

Mungkin bergembira dengan teman2 mu
tinggallah aku menunggu panggilanmu
kau berubah tidak seperti dulu
hatiku gundah tidak menentu

Bagi diri mu ku hanya rakanmu
bagi diriku kau lebih dari itu
hanya Tuhan saja yg tahu perasaanku
hidupku tak menentu


Menunggu aku panggilan dari mu
rasanya ingin ku cari dirimu
agar terlepas perasaan gundahku
yang sedang bersarang di dalam hatiku

Perasan tidak menentu
inginku terus bersama dirimu
agar kesakitan yang kau alami
dapat ku bawa hilang dari dunia ini


Now its have been 2 year sayang. Nothing gonna change it. I've tried to move on but,,its all wasted. Maybe you think i'm happy but He knows what i'm really really feel. Its all lied when i'm telling the world that my feeling toward you is zero. Every day I start the day with a smile. I got up in the hope to forget you. Constantly remind myself that to forget you. Until my heart is saturated with the word 'forget you'. No matter how hard I try to forget you, sometimes its will come out in my mind. You know that i'm is your stalker? I know all about you. I am so angry. I am so jealousy. I am so sad. And I knew I shouldn't. All the memory of you I will keep it tight in my mind. I know you have been completely forget me. Maybe better for you. I do not blame you. You deserve better. You know what? Every time I want change my heart, I cannot. I will do the things as a joke. To me, you just exactly know who i am. I don't want ruined everything. As long as the times available, I will try to move on. You do not worry, I will be okay...

10 august 2010.

Wordless Thursday


Payphone-Maroon 5



This video is just a cover by Jayesslee. So enjoy!

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I've spent on you
Where are the times gone
Baby it's all wrong
Where are the plans we made for two

Yeah, I, I know it's hard to remember
The people we used to be
It's even harder to picture
That you're not here next to me
You said it's too late to make it
But is it too late to try?
And then that time that you wasted
All of our bridges burnt down

I've wasted my nights
You turned out the lights
Now I'm paralyzed
Still stucked in that time when we called it love
But even the sun sets in paradise

I'm at a payphone trying to call home
All of my change i've spent on you
Where are the times gone baby
It's all wrong, we're at the place we made for two

If happy ever after did exist
I would still be holding you like this
And all those fairytales are full of it
One more stupid love song I'll be safe

You turned your back on tomorrow
Cause you forgot yesterday
I gave you my love to borrow
But just gave it away
You can't expect me to be fine
I don't expect you to care
I know I said it before
But all of our bridges burnt down

I've wasted my nights
You turned out the lights
Now I'm paralyzed
Still stucked in that time when we called it love
But even the sun sets in paradise

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I've spent on you
Where are the times gone baby
It's all wrong, we're at the place we made for two

If happy ever after did exist
I would still be holding you like this
And all those fairytales are full of it
One more stupid love song I'll be safe
Now I'm at a payphone

Now work that shit
I'll be right here spending all this money while you sitting round
Wondering why wasn't you who came out from nothing
Made it from the bottom
Now when you see me I'm strutting
And all of my cause a way to push up a button
Telling me the chances I blew up or whatever you call it
Switched the number to my phone
So you never can call it
Don't need my name, or my show
Swish you can tell it I'm ballin'
What a shame coulda got picked
Had a really good game but you missed your last shot
So you talk about who you see at the top
Or what you could've saw
But sad to say it's over for it
Phantom roll out valet open doors
Where's the car way, got what you was looking for
Now ask me who they want
So you can go take that little piece of shit with you

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I've spent on you
Where are the times gone baby
It's all wrong, we're at the place we made for two

If happy ever after did exist
I would still be holding you like this
And all these fairytales are full of it
One more stupid love song I'll be safe
Now I'm at a payphone

Rooftop prince

Hai,

I know this drama dah lama but aku baru je dedo dedo nak demam rooftop prince. Haha teruk kan? Eleh ntah ntah ramai lagi yang tak tengok lagi kan? kan? haaa,,tu dah tunduk tunduk tu malu leteww haha. Takpe takpe,,cerita korea ni dah lama pon still best. Jangan nak cakap pasal cerita melayu, makin lama makin merepek. Sape setuju ce angkat tangan haha. 1 2 3...haa ramai laa tu yg setuju yedak. Lagi lagi cerita yang keluar panggung wayang, dua tiga hari je cerita tu panas dah masuk seminggu lengang panggung. Eh dah tersasar tajuk ni. Wahaaa,,siapa dah tengok cerita ni aku tabik spring laa. Toing toing toing.
Okay cerita ni mengisarkan tentang dua abad yang berlainan. Abad ke 300 di Joseon, dan abad sekarang di Seoul. Cerita ni juga pasal reincarnation. Penjelmaan semula. Haa,,hebat tak hebat cerita ni sebab tu aku suka. Dia buat aku curious and always nak tahu apa terjadi selepas tu. Actly aku tak habis tengok lagi but aku boleh kasi sinopsis dia : 
Tae-mu (Lee Tae-sung), after killing his lost cousin in the United States, returns to Korea, claiming that his cousin, Tae-yong (Park Yuchun), could not be found in New York City. Meanwhile, Tae-mu has been having a secret affair with Se-na (Jung Yoo-mi), who, in turn, runs into her long-lost stepsister Park-ha (Han Ji-min). Park-ha has been missing for a prolonged period of time and it is revealed that she was in the US after Se Na offered her for adoption.
Two years after Tae-yong's disappearance, four men dressed in Joseon era garments, fall onto Park-ha's rooftop house. Homeless and having nowhere to go, the four men decide to stick with Park-ha. Their leader claims that he is the Crown Prince of Joseon (Park Yuchun), along with his entourage Song Man-bo (Lee Min-ho), Woo Yong-sool (Jung Suk-won), and Do Chi-san (Choi Woo-shik). One day, Crown Prince Lee Gak sees Se-na who is the spitting image of his beloved wife, who was found drowned in the 18th century. He is convinced the two are reincarnations of each other. 
Meanwhile, company president Yeo (Ban Hyo-jung) mistakes Lee Gak for her grandson, Yong Tae Yong, because of their exact same appearance, and believes that her long lost grandson had finally returned. Lee Gak realizes that he has time traveled 300 years to 2012, Seoul, to search for the truth behind the mysterious death of the late Crown Princess. In order to approach Se-na, who is also President Yeo's personal assistant, Lee Gak pretends that he is Tae-yong. Tae-mu, believes that he killed his cousin in New York, feels threatened when he hears the news that Tae-yong has returned and started working in the company.
On the other hand, Park-ha is shocked, and somewhat saddened by the news that her new friend who calls himself the Crown Prince is, in fact, the grandson of CEO. But before long, she realises that she loves Lee Gak, and feels sad as prince Lee Gak approaches Se Na in order to solve the mystery of princess' death.
Faham tak? Haa,,pandai2 laa korang kuikui. Ni google translate, haa translate laa sendiri. Thanks lending your eyes at my blog hee. LOVE YEAHH