Kisah dunia per-COUPLE-an

Entri kali ini menjebakkan aku dalam dunia perkapalan. Eh silap pulak. Aku ulang lagi sekali , dunia per-couple-an. Ada ke word cenggitu? Haa lantak lah. Kalau aku taip tanpa sengkang karang jadi lain pulak. Dunia percouplean. Huh?


Kenapa aku kata enti kali ini mencabar keimanan ketakwaan kesopanan dan kesusilaan aku betul? Sebab aku terpaksa menjebakkan diri aku dalam dunia perkapelan. Haisehh kenapalah aku pilih tajuk nih kan. Ada papelah tu..hihi. Tak nak share? Sharing kan is caring. Em takpelah. Biar le kawan mau simpan rahsia ni dalam hati jew. Haha.




Korang penah tak kapel? Mestilah penah kan. Tengok muke je aku da tau dah. Tak payah nak kabo. Haha. Jap jap, ade yang sensetip plus allergic tak dengan tajuk entri ni? Aku bukan ape, aku takut tak pasal pasal aku kena maki karang. Tak pon masti ade propaganda kite bakoo je kite bako jee.. haii naya aku.




(^.^)  buat muka comel jap.




Dalam dunia ni ramai sangat yang cantik cun melecun ayu hansome kacak macho dll. Setiap manusia Allah cipta sebaik baik kejadian. So korang kenalah beruntung dengan keistimewaan yang ada pada korang tuh. Janganlah if dah cun sikit mulalah nak angkat hidung. Dah kacak sikit mula nak angkat muka. Dah hot sikit mulalah angkat kaki. Eii kang ada jugak aku angkat tangan kang! Haha.


Pernah perasaan tak situasi ni?


Q : you ada boyfriend?


Ayat org hot yang laku bak pisang tanduk digoreng :
   A : mestilah i ade.pelik jek kalau i tak ade boyfriend.


Ayat orang perasan hot kebebehh tapi tak laku laku :
   A : i single sekarang.tak mainlah kapel kapel nih.excuse me!


Ayat orang tak hot tapi laku (ala ala wanita melayu moden laa) :
   A : ade.alaa biase biase je.


Ayat org tak hot and tak laku. Huh sadiss -.-" :
   A : sibuk je nak jaga tepi kain org!


Haa,,kan dah kene marah. Padan muka. Aku dah kata awal awal dah. Mesti ada punya yang tengah allergic nihh. Haha.


Biasalah tu. Masa couple semuanya indah bak pelangi petang tak hilang hilang kan. Then bila putus, sibuk nak emo emo. Perli sana perli sini. Tak cukup kat facebok, kat twitter blog semua nak tulis. Pastu angin jek satu badan. Sampaikan aku nak tanya pon kena marah. Ish ishh ishhh tak patut tak patut. Cubalah open minded sikit.


Allah akan pertemukan kita dengan orang yang salah barulah kita dipertemukan dengan orang yang betul. So percayalah, takde gunanya korang nak bermasam masam muka dengan ex’s korang tuh. Cecehh deeja. Macamlah bagus sangat! Lempang gigi kang. Hahahahha.







Saya ada terbaca 1 post nih ......
  
Message ringkas al-kisah pasangan bercouple..




SEBELUM COUPLE :


L: ye! abg dh lme tnggu saat nie!
P: abg nk tngglkn syg ke?
L: mestilah x? tolong jgn fkir mcm 2. xmngkin trjadi!!
P: abg cntakn sygkan?
L: ye,tiap hari.
P: abg prnh tipu syg x?
L: X! nape syg sllu tnye cm2?
P: abg akn selalu kluar dengan syg tk?
L: stiap kali ada pluang abg tk kan lepaskn.
P: abg akn pkul syg?
L: giler ke?abg bkn llaki cm2!
P: bleh ke syg prcyekn abg?
L: yaa!
P: syg!

SELEPAS COUPLE:
baca dari bawah hingga atas



Hampehh punya jantan. Haha.

Aku tak nafikan yang bukan semua lelaki ni jahat. Maybe dia ada reason yang tersendiri. Haa pasal reason tuh aku malas nak komen. Karang sedap sedap komen kang tak sedar terperli diri sendiri. Hihi.
Yang perempuan pula aku tak kata semuanya baik. Aku bukan nak menyebelahi sesiapa. Aku just cakap apa yang aku rasa. Name pon blog aku, suka hati akulah nak tulis ape.haha. Em sebab aku dulu jahat sangat. That’s why sekarang kene tinggal. Bhahahahhaha. (padan muka)
Kat sini aku just nak nasihatkan korang tak kisahlah lelaki ke perempuan, TOLONG lah. Tolong hargai orang yang menyayangi korang. Bak kata nunayounique :


So apa lagi? Tak payah nak termenung termangu mangu kat depan laptop tuh. Cuba renungkan apa yang aku bagitahu ni. Aku hope korang tak akan menyesal satu hari nanti okay. Hmm,, apa yang aku nak sampaikan dah pon aku sampaikan. Sekarang masa untuk zzZZ! Haha.
tata :) 

No comments: