Kesinambungan kisah si hamba Allah


Haii,,,

Em nak mulakan dengan apa dulu yer? Actually banyak banyak sangat yang aku nak story tapi kang korang bosan pulak nak bace. Ye dok? So aku decide nak cerita pasal hamba Allah tuh. Eh eh korang dah bace belum pasal hamba Allah tuh? Kalau belum boleh la baca kat sini. Ehemm korang tau tak siapa sebenarnya hamba Allah tuh? Nak tau? Jap.















Aku lah orangnya ! hohohoo..


Okay masetuh tengah sedih so entri pon cam bosan plus menyampah jek nak bace kan kan? Haha. Eh kalau korang sayang aku, aku HARAMkan korang menyampah bace blog aku.(ayat ugut) Hehehh. Over sikit.
Right! Korang da tau kan sape yang sengal ayam pegi langgar pagar sekolah tuh kan? Aduss macam hape dah aku. Bawak kereta pon boleh careless. Walhal ade lesen tuh. Ehemmmmmm (berdehem keras) bukan lesen agung or lesen mak bapak kasi or lesen L tau. Ini lesen P punya. Fresh dari ladang. Haha.
Okay nak di pendekkan cerita, di sebabkan kejadian tu aku terus merajuk ngan semua orang. Kecuali mak aku. Hehe. Mana taknya aku merajuk, kau bayangkan aku dalam bilik dengar dorang sembang baik punya pasal exsiden tuh. Aku pergi mandi aku denga lagi. Aku makan pon aku denga lagi dan lagi. Err makan? Masa berbuka lah. Haha.  Okay nak dikatakan 24hour dorang dok cerita pasal aku dan nasib malangku itu. Huh! Naik nanah dah denga. Yang mak aku kompem kompem lah backup aku. Hehe.
Paling aku menyirap sekali dengan kakak aku. Dalah tempayan dua muka. Ehh tempayan ea? Macam tak kena jek? Apa word yang betul ek? Tulunn…haha. Deeja deeja, kate BM dapat  A+ ? Kahkah. Kakak aku tuh sebok nak mengapi apikan ayah aku. Nasib baik laa ayah aku senyap jek. Ayah aku tak penah sebut sebut pon pasal kereta tuh kat aku. That’s why I love my dad so strong!

“kau exciden?”
“aah.haha”
“kat mana?mcm mana bleh jadi camtu?”
“kat depan sekolah.haisehh ntah mcm mane ntah.tau tau dah selamat langgar pagar tuh.haha”
“abis ayah kau marah tak?”
“err (tak sempat nak buka mulut)”
“elehh.ayah kau manelah nak marah ek..”

Marah? Aah kan. Ayah aku tak pernah marah gila gila. Seingat aku, paling latest aku kene bantai mase darjah 2 or darjah 1 macam tuh laa. Wahh lama gila tak kena bantaii. Ceh cakap macam nak jek kann. Haha. Okay okay tak mahu. Dan bila kau menghilang..eh ni lagu bunkface.sory sorry. Dan bila aku dah membesar 159cm nih aku jarang and tak pernah kena pukul. Mak aku lagilah. Sumpah der dia tak pernah SEKALI pon bantai aku. Kadang kadang aku dengar cerita dari membe membe yang dulu mase kecil kecil, dorang selalu kene pukul guna batang paip la hanger lah. Huh! Cuak aku. Nasib and syukur sangat aku belum and tak pernah kena lagilah. Hehe. Peace :))
Ayah aku ada juga try nak pujuk aku then aku serba salah sangat. Ayah nak belanja baju raya. Yeayyy!!! Tapi aku tolak. Sokay lah baju aku pon banyak and boleh digunakan lagi. So buat apa nak mambazirkan? Ceh walhal rase bersalah habiskan duit ayah kat pagar sekolah tuh. Huh! Cenabeng punya pagar. Kan dah aku takda baju raye. Huhu.
Okay lagi satu. Nak tengok kereta ayah aku dah macam hape tak? Ish jangan Tanya deeja.nanti dorang KATAKAN TIDAK macam mana? Haha. Kan dah kantoii syok sendiri. Ye dok? Seriously aku nak juga tunjuk. Hihi.
Taaadddaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
Fine! Tak lah serius mane.huhu.

No comments: