JEMPUTAN KAHWIN



hai hai bloggers.


Post kali ni berkaitan seorang senior yang aku kenal setahun yang lepas. Perkenalan kiteorg tak lah serapat mana. Aku menghormatinya sebagai seorang senior. Banyak yang aku pelajari dari kakak tuh. Nama kakak tuh Taqiah bt Adanan. Kiteorg kenal masa belajar sama sama kat Kolej Komuniti YPJ Segamat. Hmm jangan tanya kenapa aku belajar kat sanalah. Mau 3 hari aku cerita tak habis habis. Lagi pun aku belajar kat sana pon tak habis. Ape ade hal. Tak payah nak kecoh sangat lerr. Haha. Berbalik cerita tadi,akak tuh memang cun melecun. Mau semua laki cair bila sekali pandang. Dua kali pandang aku tak sure lah cair lagi ke tak. Entah entah terus beku dibawah takat beku kosong darjah celcius. Eh nampak bebeno tipunye. Haha. Semua warga kolej kenal dia. But dieorg takda lah nak usha usha bagai. Tak pasal pasal ade jugak kene plangkung gune gayung. Hape pon tak bleh !


Em aku pernah dengar yang kakak nih da pun bertunang but tak kompem lah betul ke tidak. So satu hari tuh aku pon beranikan diri nak tanya sendiri kat akak tuh. Cehh.,berani lah sangat kan.


A : Akak,kat jari tuh cincin tunang ea?
T : Aah. (sambil pegang cincin kat jari manis die)
A : Er (tak sempat cakap apa apa)
T : Ntah laa dik. Akak pon tak tahulah.
A : Kenapa kak? Macam sedih jek? Bukan ke patutnya akak happy. Kite tengok die macam baik jek sebab die selalu call akak. (saje ayat ambik hati.walhal tunang die pon aku tak kenal yang mane satu.haha)
T : Tuh bukan tunang akak.
A : (Glurp!)


Lepas hari tuh aku tak pernah nak bukak cerita cinta muka buku ke hape kat dia. Takut tersinggung laa katakan. Em tapi life akak tuh happy jer. Nothing to worried kot maybe. Dah agak agak 5 month aku kat sana,tiba tiba aku dapat surat tawaran sambung belajar kat Kolej Matrikulasi Selangor. Relation aku and kakak tuh pon semakin dilupakan. Isk isk sedihh sekejap.





Semalam aku terkamjat terkejut plus terperanjat so jadilah terkamjat berok mak nyeh yerr. Mane taknya,a letter from Mersing fly me to the moon (ceh ayat tak bleh bla.hha) terus masuk peti box number 257.







Cantik kad walimatul urus nihh



For kakak Taqiah,
TAHNIAH akak ! kite tak sangka akk akan kawen secepat nih. hihi. pada kita,akak terlalu muda if nak fikir soal kawen. akak pandai cari duit sendiri. macam macam akak boleh buat. akak ada bakat yang orang lain tak ada. tapi kenapa akak tak majukan diri akak dulu dengan perkara perkara yang akak minat. eh ni surat ucap tahniah ke surat bantah perkahwinan nihh?? haha. takde lah.kite just nak akak nikmati zaman bujang dengan sepuasnya dulu. em kita yakin akak lakukan yang terbaik. akak kan HEBAT ! hihi. em actually kita nak mintak maaf sangat sangat sebab tak dapat datang majlis persandingan akak nanti. minta maaf sangat sangat. 17 september tuh kita dah pon ada kat Universiti Malaysia Terengganu (UMT) akak,tengs sangat bagi kad yang gempak kebab0o nihh. i like it <3 Akak,kita harap akak hidup bahagia disamping suami tercinta nanti. hidup berumah tangga nihh besar dugaan dan cabarannya. sentiasalah bertolak ansur dan hormat menghormati antara satu sama lain. dan akhir sekali doa.sentiasalah berdoa kepadaNya agar kak taqiah dan suami dicucuri rahmat hendaknye. eh da macam ayat org meninggal laa pulokk. haha.



Eh sudah sudah laa tuh. Makin lame makin panjang aku merepek kang. Dah lerr ayat aku sejak dua menjak reti tulis surat nihh macam anak tok imam lebai manap. Haisehh.,parah parah. Hhaa.


sayang kakak !

" Hawa diciptakan dari tulang rusuk Adam,
Bukan dari kepalanya untuk dijadikan atasnya,
Bukan dari kakinya untuk dijadikan alasnya,
Melainkan dari sisinya untuk dijadikan teman hidupnya,
Dekat pada lengan untuk dilindunginya dan
Dekat dihati untuk dicintainya.. "


No comments: