TAHNIAH HARIMAU MALAYA (!)


haha.caye tak aku nihh actly layan bola sepak?hahhh??!tak caye??aku sekeh kang.muke ganas ala ala harimau nihh xkn tipu pulakk.gua layan bola seyhh.haha.ehemm.,telebihh brutal laa pulak.jap jap kabe ayu skit.haha.em mmg dari dulu lagi aku mmg minat bola.dah name pon adik bradik ramai laki laki.kompem kompem lahh tiap tiap hari aku tepakse hadap bola kan..setakat main bola dgn abang abang aku kompem kopem jugak lah aku yang kalah kan.haisehhh.,aku kan perempuan..main pon ala ala ayu laa sikit kan.hihi.cehhhh.,walhal perangai aku mengalahkan jantan!kahkah.eh asal aku kutuk diri sendiri nihh?mentang mentang lahh malaysia dah menang kann..tuh yg ter-over excited becerita tuh.haha.serius doe aku mmg bangge gile bile malaysia dapat pegi pusingan kedua.em actly aku tak berapa faham sangat but yg aku tau laa dorg kena lawan negara negara asia n then barulah malaysia layak ke piala dunia.perghh!nampak mcm susah but actly memang susah pon.haha.ape punya bahasa laa deeja nih.hmm..

Perlawanan pertama(home):

MALAYSIA VS TAIWAN - (29 JUNE 2011)
Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur
8:45 malam

mase nih malaysia mmg tertekan dengan keputusan 2:1 tuh.mane taknye.,if pelawanan kedua taiwan dapat 1:0 tak ke naye.huh.aku pon tumpang cuak same lah yerr.hihi.
Perlawanan kedua(away):
TAIWAN VS MALAYSIA - (3 JULAI 2011)
Stadium Taipei Municipal, Chinese Taipei
7:00 petang(waktu Malaysia)
perlawanan nihh baru jep habiss.hihi.maklumlahh terlebih excited laa katekan.erm.,actly aku takut lupe ape aku nak post sebenarnye.haha.saje laa tuh kabe kabe.erm walaupon aku agak terlambat sikit nak on tv tapi aku sempat jugak laa tengok malaysia menjaringkan 1 gol wlupon dah telepas satu gol.hurm.,rugi rugi..bile aku on on jek tv trus nampak taiwan jaringkan gol yg pertama.em aku rase pengadil main ngelat lahh.mane aci..[aci kat indialah]haisehh..sempat pulak buat lawak antarabangse pulak deeja nihh.aku pukk! kangg tak pasal pasal bisu sampai raye haji taon depan.huh.em bebalik pada pelawanan tadi.,cam tak logik pulak bila keeper nak tangkap bola tetiba datang pulak si china tapir nihh nak sepak bolaa tuh n then tak pasal pasal keeper kena kad kuning.perghh!baran tak baran ahh kan bile aku tengok tuh.rase nak off jek tv tuh.ehh brani ke?kang tak pasal pasal makan kaki saiz 9 kangg!hishh.xnak aku.haha.n yg paling pelik sekali ni baru first time aku tengok game yg sampai 3 kali penalty.haha.sengal kan?em tapi xtau lah lau aku jek kot tak penah nampak..maklumlah jakun sikit..hihi.erm.,at last result 3:2 .hurm xpelah malaysia..,kalah di negara org tak bererti akan terus kalah kan.but SYABAS lahh harimau malaya coz dapat juga ke peringat kedua.so lepas nih lawan jiran sendiri laa yerr.hihi.berikut adalah butirannya :
Perlawanan pertama(away):

SINGAPURA VS MALAYSIA - (23 JULAI 2011)

Perlawanan kedua(home):

MALAYSIA VS SINGAPURA - (28 JULAI 2011)
 fuhh memang bangge jadi rakyat malaysia nihh.hihi.btw good luck harimau malaya! wish boleh menang lagi okayy.hihi.erm 23 & 28 julai ea?erm means sebelum tuh ade perlawanan yg penting jugak.xsilap untuk asia tour 2011.pada 13 julai MALAYSIA VS ARSENAL.16 julai MALAYSIA VS LIVERPOOL.n 21 julai pulak MALAYSIA VS CHELSEA.perghh!masyuk masyukk.chelsea tuhhh.feveret tuhhh..hihi.em okay lah.nak gerak nihh.bukan gerak g mane pon.just gerak dari lappy.haha.dah dah.jgn nak merepek lagi.buboii <3

No comments: