ya ya yaa..tahu laa i nak update nanti.sabar grr

wish list si birthday girl


phfuhhhhhhh..,,,


MAKE A WISH !

    HAHA :D
    ermm.,lagi best if dapat PRESENT yg tak disangke sangke kn?hihi
    how happy i am <3


happy birthday

happy birthday to me
happy birthday to me
happy birthday to deeja
happy birthday to me

yeeaaaayyyyyyyyyyy !!!!
im NINETEEN now

tadaaaaaa...!!
this for u from lappy beby.hihi
cantik tak??



haha.buruk kan?actly tadi bosan bosan so aku terase nk kumpulkan sume gamba gamba lame.em xtau laa nape aku miss sangat nak pakai baju kurung.hihi.

erm sape baik hati ? please..,


haha.mcm ade jek org nak kasi.dush!ambik nihh n jgn nak mimpi mimpi lagi.hahaahahah.

TOP 5 WISH BIRTHDAY LIST (haha.ntah pape ntah ayat):
nuna hidayah
farhana razak
aishah fiteri
safira ramlan
mierul hakim

thats all.,thank you :)

go shopping (!)

actly aku bukanlah jenis yg suka suki g shopping nihh.if aku nih kaye raye anak dato' anak datin nak menteri ke kompem kompem aku tuka statement aku tadi.hahaha.sape tak suke g shopping kan..lagi lagi if pegi shopping complex yg ade brand , ade name , ade artishh.hahahha.em aku teringin sangat nak pergi bukit bintang.em xtau nape..hope satu hari nanti aku dpt jugak jejakkan kaki kat bintang walk.walaupon just lalu jep.hahahaha.pelik tak wish aku nihh.haha.mmbe aku penah gelak kan bile aku cakap teringin sangat nak jalan kat bukit bintang coz "aku always kot g sane.nak di katekan tiap tiap hari lalu.dah naekk bosan dahh" hurmm.,,ko duduk kl bleh laa cher.huh!ni yg betambah jeles ngan mmbe mmbe aku.huhu.weii bile nak angkut aku g kl hahh?!dah naik kebatu aku terperok kat johor nihh.haha.em nanti korg bawak aku g pavillion : midvalley : timesquare : oneutama : n mcm mcm tempat lagilahh.tau?tau?hihi.perhh kat situ mesti banyak barang barang yg mahal plus branded plus cecantik plus mmg tak terjangkau akal lah nak touch barang barang tuh.

pergh perghhh..bile laa aku nak pegang barang branded cmni kan..haha.sedih hidup.hahahaha.but xpe..actly aku lebih suka jejalan chill kat tempat yg mcm petaling street : uptown kerr em barulah syok.nak shopping pon puas hati.ni klau g pavi alamatnye kne window shopping jelaaa.hhaha.em papepon just WAITnSEE wish aku tuh tercapai ke tak.haha.so G.O.O.D.L.U.C.K.D.E.E.J.A!

TAHNIAH HARIMAU MALAYA (!)


haha.caye tak aku nihh actly layan bola sepak?hahhh??!tak caye??aku sekeh kang.muke ganas ala ala harimau nihh xkn tipu pulakk.gua layan bola seyhh.haha.ehemm.,telebihh brutal laa pulak.jap jap kabe ayu skit.haha.em mmg dari dulu lagi aku mmg minat bola.dah name pon adik bradik ramai laki laki.kompem kompem lahh tiap tiap hari aku tepakse hadap bola kan..setakat main bola dgn abang abang aku kompem kopem jugak lah aku yang kalah kan.haisehhh.,aku kan perempuan..main pon ala ala ayu laa sikit kan.hihi.cehhhh.,walhal perangai aku mengalahkan jantan!kahkah.eh asal aku kutuk diri sendiri nihh?mentang mentang lahh malaysia dah menang kann..tuh yg ter-over excited becerita tuh.haha.serius doe aku mmg bangge gile bile malaysia dapat pegi pusingan kedua.em actly aku tak berapa faham sangat but yg aku tau laa dorg kena lawan negara negara asia n then barulah malaysia layak ke piala dunia.perghh!nampak mcm susah but actly memang susah pon.haha.ape punya bahasa laa deeja nih.hmm..

Perlawanan pertama(home):

MALAYSIA VS TAIWAN - (29 JUNE 2011)
Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur
8:45 malam

mase nih malaysia mmg tertekan dengan keputusan 2:1 tuh.mane taknye.,if pelawanan kedua taiwan dapat 1:0 tak ke naye.huh.aku pon tumpang cuak same lah yerr.hihi.
Perlawanan kedua(away):
TAIWAN VS MALAYSIA - (3 JULAI 2011)
Stadium Taipei Municipal, Chinese Taipei
7:00 petang(waktu Malaysia)
perlawanan nihh baru jep habiss.hihi.maklumlahh terlebih excited laa katekan.erm.,actly aku takut lupe ape aku nak post sebenarnye.haha.saje laa tuh kabe kabe.erm walaupon aku agak terlambat sikit nak on tv tapi aku sempat jugak laa tengok malaysia menjaringkan 1 gol wlupon dah telepas satu gol.hurm.,rugi rugi..bile aku on on jek tv trus nampak taiwan jaringkan gol yg pertama.em aku rase pengadil main ngelat lahh.mane aci..[aci kat indialah]haisehh..sempat pulak buat lawak antarabangse pulak deeja nihh.aku pukk! kangg tak pasal pasal bisu sampai raye haji taon depan.huh.em bebalik pada pelawanan tadi.,cam tak logik pulak bila keeper nak tangkap bola tetiba datang pulak si china tapir nihh nak sepak bolaa tuh n then tak pasal pasal keeper kena kad kuning.perghh!baran tak baran ahh kan bile aku tengok tuh.rase nak off jek tv tuh.ehh brani ke?kang tak pasal pasal makan kaki saiz 9 kangg!hishh.xnak aku.haha.n yg paling pelik sekali ni baru first time aku tengok game yg sampai 3 kali penalty.haha.sengal kan?em tapi xtau lah lau aku jek kot tak penah nampak..maklumlah jakun sikit..hihi.erm.,at last result 3:2 .hurm xpelah malaysia..,kalah di negara org tak bererti akan terus kalah kan.but SYABAS lahh harimau malaya coz dapat juga ke peringat kedua.so lepas nih lawan jiran sendiri laa yerr.hihi.berikut adalah butirannya :
Perlawanan pertama(away):

SINGAPURA VS MALAYSIA - (23 JULAI 2011)

Perlawanan kedua(home):

MALAYSIA VS SINGAPURA - (28 JULAI 2011)
 fuhh memang bangge jadi rakyat malaysia nihh.hihi.btw good luck harimau malaya! wish boleh menang lagi okayy.hihi.erm 23 & 28 julai ea?erm means sebelum tuh ade perlawanan yg penting jugak.xsilap untuk asia tour 2011.pada 13 julai MALAYSIA VS ARSENAL.16 julai MALAYSIA VS LIVERPOOL.n 21 julai pulak MALAYSIA VS CHELSEA.perghh!masyuk masyukk.chelsea tuhhh.feveret tuhhh..hihi.em okay lah.nak gerak nihh.bukan gerak g mane pon.just gerak dari lappy.haha.dah dah.jgn nak merepek lagi.buboii <3

salah aku ke??

dear diary.,
actly aku nak luah kan perasaan kat diary nihh.huh!sedih sangat..sobs..sobs..em diary nak tau tak?eh jgn tanye tanye.kang tak pasal pasal diary ckp xnk kang aku yg nyesal.haha.

INI KESAH SEBUAH KERETA

em pada suatu hari ade seorg hamba allah nihh saje laa nak tayang bakat yang tependam sekian lame tuhh kan pagi pagi lagi dah ambik kunci kereta ayah die,start,n dgn still pakai baju tidur tak basuh muka gosok gigi bagai terus bawa kereta tuh.ishh ishh ishhhhh xsenonoh perangai.kahkah.puas laa jugak round round satu kampung.sekali die tayang muka tayang gigi perghhh mmg mengancam seyhh.last last mate ke mana kereta ke mana.hahaha.ehh ehhh aku dah melalu nihh.aku nak cite lain actly.haha.em nak dipendekkan cerita lepas jep aku balik tuh esoknye kereta ayah aku ROSAK wehh.OMG ahh kan.mmg cuak tahap ghaban akuh.ayah aku da pandang slek jek.hhaha.selidik punye selidik rupenye starter punya hal daa.betri kering.fuhhh not my fault right?so xde istilah MOGOK KERETA lahh nihh?hihi.
: out sekejap :
em cuba try tengok tengok jengah jengah link nih : http://nunayounique.blogspot.com/2011/06/sindrom-demam-myvi.html
actly aku teringin jugak nak ade KERETA SENDIRI.hihi.em toyota camry?honda city?perghhh..nak yg gempak gempak kan..haha.cukuplah setakat myvi kn?hurm..mau nihh
want this! want this! want this! want this! want this! want this! want this! want this! want this!