28jun2011

dear diary.,
pagi tadi aku macam nak MELETUP bile mak aku kejut pagi pagi.aku tengok muke mak aku cuak laa sangat sangat.aku pon pelik kenape.then mak aku bebel "kau dah ade test JPJ pagi nihh nape bangun lmbat bla bla bla..cik meon tuh dah tunggu kat luar kau blum mandi lagi bla bla blaa..."aku bangun sehabis pantas cm kilat besiap siap then gerak g pusat latihan memandu tuh.fuhhh..mcm nak pecah seyh jantung aku.em untuk test pagi tadi aku xdelah cuak sangat coz ni test yg ke-2.hahaha.yg 1st tuh fail kat bukit.cm syal jep(!)saje laa tuh nak jumpe aku lagi.mmg bebakul bakul lahh aku punye sumpah seranah kat bukit tuh.n nseb baik test jalan raya aku lepas.hehe.HEBAT JUGAK AKU NIHH.haha perasan lahh deeja!em bebalik pulak pasal pagi tadi,,aku buat dengan sehabis baikk laa tuh.akhirnya pass jugak.yesssshh!
L dah koyak
ganti P pulak.hihi
mmg rase nak senyumm jek sepanjang jalan.aku rase cm sume pandang aku nak lempang lempang jek hidung aku.haha.dorg sume jeless laa tuh.dah tak payah lagi aku nak menghadap muke cikgu tuh lagi.asek kene perli jep.huh.now xpaya kene bangun awal lagi.kihkih.

malam tadi selebelate ngan family :D HAPPII BEBENOOO..

yunalis zarai




 

 





BPmall + SquareOne

dear diary.,
actly sekarang nihh bukan in blog-ing mood.hurmm.but aku nak jugak cerita pasal semalam.hihi.
SEMALAM
aku tak tahu lahh kenapa mood parents aku baik mase aku cakap nak g BP.em ni suma wawa yg plan.THANKYOUSOMUCHWAWA.pagi pagi aku dah bangun.siap siap n trus ayah aku hantar sampai chaah.wawa jemput kat chaah then trus pechott g BPMall.eat while waiting safira and taty.habiss satu bpmall kiteorg ronda terus g squareone.ingatkan nak layan movie but xde cite yg best pon.last last g karoke jep.hahahah.em actly plan nak jumpe pon coz nak chill chill jep.so habis sume tempat kiteorg masuk.dlm pukul 4sengah kiteorg gerak balik.hantar safira kat simpang PARIT KARJO taty pulak simpang g KLUANG.otw balik tuh aku sedih sangat nak berpisah ngan wawa.xtau kenapa.huhu.myb lpas nihh dah susah nak jumpa sume budak BESEPAI lagi.isk.,iskk.,sedih kejap.haha.dalam kereta xmcm kami gegile pulak kn menari nari joget layan 2pm and super junior.haha.wawa sambil drive pon sempat.haha.
serius rindu gile time time SPM.sumpah rindu!em dah sampai chaah tuh menjajo jugak lah nak cari bas.sume bas ke segamat dah habis.at last aku buat muke tembok pegi tanya satu bas persiaran nihh.haha.kalau bas express xpelaa lagi.haha.aku just pk nak sampai rumah jep.aku tak kesah laa ape nk jadi jadilahh.haha.but makin lame aku duduk dalam bas tuh makin aku takut.dah laa sume cina.driver pon cina.lame lame satu satu turun dari bas.n tinggal lah aku bedua jep ngan uncle tuh.OMG!tuhan jep yg tahu betapa cuaknye aku.uncle tuh siap perli lagi:belani u ar tumpang olang yg u tak kenal?pastuh die bleh tepon kawan2 die plak tuh.kalau ckp melayu aku paham laa jugak.nihh cakap cina.ntah ntah die plan something buruk ke mane tau kn.aku xputus2 bedoa jep.haha.tuh laa.kalau dah kene kan tak masal.huh.n nasib baik dan syukur sangat bile aku dah sampai segamat.parents aku ambil n trus g shopping lagi.haha.pegi pasar malam jugak.hehe.dah lame tuhh tak jejak pasar malam..perghh.hari ni mmg terbaek lahh!love korg semua.muahh muahhh!!hihi.

: dapat selipar baru.yeahh!
dah bertambah koleksi
hihi :D

s.w.e.e.t.y

I    L.O.V.E    T.H.E.M    A.L.L    <3


parthyy(!)

dear diary.,
petang tadi NURUL AZEWA ade text aku :

WAZE : bleh meet x dlm mggu ni?
ME : boleh boleh.
WAZE : mane yg bpk ko bg?
ME : bapak tiri blah mak aku bagi
WAZE : haha bntot ah.btol2 doe.
ME : nape nape?ade plan ke?
WAZE : sje.ghendu ko cehh
ME : aku pon rindu ko tahap cipan ahh.

then.,timbul laa banyak banyak awan nano kat atas kepala aku nihh..haha.em aku teringin nak pegi macam macam tempat.arghhh!serious dhoww.aku dah gian nak kelua nihh.haha.mane tak nye,,bile plan jek mesti parents aku tak kasi pegi.dah rase mcm spoiler dahh.aisehh.harap harap lpas nihh parents aku kasi keluar.you guys tunggu aku yehh.aku pasti akan dapat keluar dengan korg ehemm expecially BERSEPAI yerr.hehe.

dream dream 1 :
wayang.tuhh yg biase biase laa..

dream dream 2 :
em..if theater pon best!

dream dream 3 :
concert? wOww!masyuk masyukk..

dream dream 4 :
lepak tepi jalan kat kedai old old kerr..

dream dream 5 :
B2ST!hurmm.,sape nak sapott ticket?haha.

papepon tengok jelahh nanti.kat sini ade link link yg bleh dibuat rujukan.hehe.
~http://www.kakiseni.com/
~http://iples.wordpress.com/2011/06/14/daftar-film-terbaru-bulan-juni-2011/

okey lahh dear diary.nak sahur.esok nak puase ganti.upss silap lahh.puase sunat.kihkih.tata :)

pregnant?!

dear diary.,now dah malass nak taip panjang panjang lahh.why ar?im always tired.sakit sakit badan.xkn lahh my cat yg bunting aku yg kena morning sickness?haha.pelik.@#$&*!

sejak dua menjak nihh kucing aku always nak marah marah.xbleh gurau sikit mesti nak gigit.hishh.aku gigit die betul betul kangg padan muka.haha.brani pulak aku kn..em pastuh kuadd makan pulak tuhh.aku dah cakap dahh yg my cat nihh bunting.parents aku tak pecaya pulak.then aku try buat sikit research pasal cat pregnancy.just google it jelahh.hehe.




its totally work!hehe.yess.my cat bunting.yeayy!!


Cat Pregnancy Symptoms
Is Your Cat Pregnant?

Cat pregnancy symptoms become apparent after mating because of the hormone, progesterone. From the moment a mother cat appears pregnant (a few weeks after mating), until she weans her kittens around 8 weeks old, her behavior and temperament is strongly influenced by hormones.  Here are some symptoms...

  • If your cat's nipples are pink or pinker than normal, she is around 3 weeks pregnant;
  • She sleeps more and eats more;
  • Weight gain becomes apparent in the 5th week;
  • Golf ball sized swellings in her abdomen. Be gentle!
  • Nipples are visibly larger and start to fill with milk in the 6th week;
  • She increases her grooming;
  • At nine weeks, her distended abdomen indicates that delivery time is very near;
  • She spends a lot of time in one spot, this is probably her birthing nest


haha.kelakar kn?but ntah knape aku excited gile.mybe coz aku dalame xde cat yg still baby kodd.hee.mesti comel comel nanti.macam aku.hahaha.PERASAN LAHH DEEJA!!

k.bai :)

sudah pagi xD

haii diary.aku belum ngantuk lagi lahh..em any oppinion?what??main tali skipping?kire bulu kambing?ishh..ape punya idea lahh nihh.haha.xsanggup aku buat tengah tengah pagi nihh.haha.kat fb tadi :
"haihh.b0osanlahh.."
"angry birdss la apelagi.ayuhhh"
"ayuhh?Amirul Hakim angry birds tuh hape?hehe."
"bhahaha.ingat tahu tadi.goggle chrome ade.search jer."
okey.thank you for the info.but actly google chrome kat lappy nihh kne update.so aku install baru.take time sikit lahh.n aku belum try lagi angry birds tuh cmne.soon or later i'll try jugak bende tuh.n get the high score.yeahhh!!haha.
out.cerita lain

erm macam macam lahh ade dalam kepala otak aku nihh.rase cm dah nak tesumbat nihh.haha.
  • bile nak kasi kura kura makan?
  • kucing aku pregnant ke?
  • jiran aku nak masak ape esok?
  • betul ke rozita dengan shahir?
  • OMG!tak berus gigi lagi nihh.
haha.bley tak aku nak stop berfikir n dah tak mahu pk ape ape lagi?macam tak jek.haha
close your eyes and try not to think.close your eyes and try not to think.close your eyes and try not to think.

nora elena

KASIH YANG SUCI <3
dear diary.,actly cerita nihh HOT giless sekarang.haha.if bukak fb mesti ade jep org dok becerita pasal nihh.but cite nihh da nak abess kodd.minggu nihh last.huhu.sedihhh.cite tuh dalaa sweet sangat :)
rase cm nak gigit gigit jep hidung die.haha.if aku tengok mesti rase nak tutup2 muke.maluu~ lagi lagi time2 dah nak berita kn.mmg sedap ahh ayah aku pon join skali.kihkih.

tajuk:nora elena
pelakon:aeron aziz & siti saleha
isnin - jumaat jam 9 pm
TV3

adaptasi dari novel kasih yang suci.

blogger

happy birthday

happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday to qashrina
happy birthday to you..
hehe.jgn salah sangke pulak.ni bukan qashrina tau.haha.ini baru betul betul NURQASHRINA JAMIAH.
sorry laa.kek da habiss.haha.
em dear diary nak tau tak?for the first time aku denga cinaa sebut word BOLA dengan betul.pehh.,now i admit yg cinaa actly dah pun 2 tahun.hehe.kalau dulu die mesti sebut BOTA.haha.lawak jep.em aku sayang sangat anak buah aku yg sorg nihh.die pandai sangat.always ajuk ape jek org lain cakap.if ibu die naik hangin,nanti die pandai pujuk balik.haha.n setiap kali ibu die mengamuk lahh aku rase cam nak tampo jek akk aku tuh.grr!boleh roboh rumahh.kahkah.if ibu n ayah die keluar,cinaa mesti tanye : "nenek,mane ibu nina?"haha.somel sangat.rase nak gigit jek hidung die.haha gile ganaZZ aku.em pagi tadi die main hide&seek sorang sorang.ibu die sebok berFB-ing.puass aku cari die.em korg bleh tolong carikan tak?emm..,kt mane ek?ade nampak tak?
here!my sweety nihh dlm almari lahh.haha

in the middle of the night

hai dear diary.,
semalam aku betul2 tired gilehh.n aku tertidur awal.sorry sangat AHMAD IBRAHIM.pagi tadi baru aku perasan MMS kau.haha.mcm bangang jepp.diary nak tau die hantar ape?jap japp.

haaa....,,taadddaaaaa!!


hahahahaha.buat aku tegelakk jekk pagi pagi nihh.xpe2.hari ni hari kau.esok lusa belum tentu hari aku kn?haha.ehh ape aku merepek nihh?haa papelahh.em tapi kn nape kau terpk nak buadd bende alahh nihh ek?sengal jugak kau kn.haha.em diary nak tahu tak?ahmad ibrahim nihh kn die kawan aku yg kire KAMCHENG lhaa if kat matriks dulu..haha.kire aku berunntung dapat kawan ngan die coz die nihh HOT babehh.yeahh.haha.erm ahmad ibrahim jangan bangge sangat kehh.sikit2 tuh boleyy laa.aku izinkan.kau xbleh marah aku coz nihh blog aku kn..cehhh.for ur info diary,die nihh satu kuliah aku.tapi aku jarang nmpak die dlm kuliah.nape ek??perlu ke aku tanye?hahahaha.actly xperlu.semua org dah tau.em die nihh pulak kawan baik plus rapat plus kamceng laa pulak dengan my classmate,SYAFIQ FOUZI.cehh da mcm keluarga 69 pulerk.haha actly xpon.saje nak hyperbolakan cerite.but dier diary,ahmad ibrahim nihh baek.dengan kawan kawan die xpenah berkira.kami penahh berpicnik depan koperasi dgn xmalu nya makan roti with tuna yg delicious sangat tuh and banyak lagi lahh keropok kerepek yg ade.ingat lagi tak baim?mesti kau tak ingat kn.em masetuh ade syafiq othman,shahir,matpet,kau,em sape tuh yg pendek2 maen ragbi tuh?ntalaa.xtau name die pulakk.n yg penting aku sorg jep perempuan -.-" haha.xpelahh.kau xpayah laa susah susah nak ingat balik tau ahmad ibrahim.haha.em keh laa.da penat aku asek ckp sal kau jek.em bebila aku g JB kite chill sesame keh.em weh,nak aku marketkn kau lagi thak?jejengg.http://www.facebook.com/khadijah.deeja/posts/207959065908536?notif_t=feed_comment#!/profile.php?id=100001671429535

i'm now

potong kaki.auchh!

dear diary,
actly if diary perasan yg aku da lame tak update blog.banyak bende da belaku sepanjang em mase em emm ape tuh nak panggil die?em..ahh sepanjang panjang lahhh.whatever laa kn..now aku da abes study.KOLEJ MATRIKULASI SELANGOR telah ku tinggalkan.almost 2 month.tp hidup aku tak banyak berubah.still ditakuk yg lame.sape yg takuk pon aku tak tau lahh.haha.em lapes jek tamat study aku trus sambung lesen L aku tuh.now aku da nak test JPJ dahh.tp tak kompem lagi bila.em sepanjang 2 bulan ni jugak aku bnyak abiskn masa kat rumah jep.rutin aku sama tiap2 hari.
bangun pagi
kemas rumah
mandi
sarapan
tengok safa & marwah.kisah si bodoh dan si tolol !
tengok pengantin remaja plus makan tghri
tengok boys over flowers <3
tengok glass castle pon <3
tengok strong heart.starking.nora elena.one piece
mandi
on9.lepak bilik.tngok tv
tido.zzZZ
haaa..,aku da kate.mmg mmbosankan kn?tiap2 hari bende yg same jep.huuhh.BOSANN!paham laa weii.bosan tau tak??cehh.nak mara pulak.kahkah.em tadi aku g kenduri arwah kat tasek alai.alahaii penatnye wehh.aku tetamu tapi aku yg buat keje.mcm hape ntah.look.kn aku da saket2 kaki daa.sape nk urut nihh??uhuu..sakit laa.lenguh satu badan.da tau sakit nape tak g rehat kn deeja?hha.perli diri sendiri.bukan ape.,tak perasan ke blog aku nihh da laen sket?cehh.nur atieqah n nor aqilah zaini yg tulun buadd.hee.santik kn?hehe.k lahh diary.wanna sleep.aku da banyak kali nguap da nihh.air mate aku asek klua jep.nseb baek yg kt idung tak klua.haha.slekeh deeja.k lahh.tata diary..